Wonen

STRANG is gehuisvest in een voormalige dagbestedingslocatie aan de Pastoor Jansstraat tegenover het gemeentehuis van Beneden Leeuwen op loopafstand van het centrum. Het gebouw is gekocht door een investeerder met een grote maatschappelijke betrokkenheid in de regio en verhuurd het pand aan de stichting. Er zijn 14 individuele appartementen, 2 logeerkamers en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd. Daarnaast centraal in het pand een slaap- en werkruimte voor het zorgteam en een wasruimte. Rondom het pand is een ruim opgezette tuin en een praktische oprit voor de dagelijkse aankomst en vertrek van taxi’s voor de rit naar de dagbestedingslocaties.

 

Iedere bewoner huurt een eigen appartement wat is voorzien van:

  • Douche en WC
  • Slaapkamer
  • Keukenblok
  • Internet en TV verbinding
  • Domotica mogelijkheden
  • Eigen huisnummer waardoor huursubsidie mogelijk is

Daarnaast is er een algemene woonkamer, keuken en tuin waar gezamenlijk geleefd kan worden. Het pand is voorzien van gecertificeerde brand- en veiligheidssystemen.

 

Binnen STRANG de woonvorm wordt zelfstandigheid van bewoners gestimuleerd en gefaciliteerd. Appartementen zijn ingedeeld op verschillende fases van zelfstandigheid. Bijvoorbeeld het leren van zelfstandig wonen in een van de logeerkamers tot het begeleid zelfstandig gaan wonen binnen STRANG de woonvorm.

De indeling van de appartementen zijn aangepast naar de zorgbehoefte van de bewoners. Hierbij is ook rekening gehouden met bewoners die zelfstandigheid verliezen door bijvoorbeeld ouderdom. Deze kunnen verzorgd worden in speciaal ingerichte appartementen met mogelijkheden tot faciliteiten zoals tillift, douche brancard, elektrische rolstoel en/of ziekenhuisbed.

 

STRANG de woonvorm kent de appartementen toe aan de bewoners aan de hand van zelfstandigheid en zorgbehoefte. Door interne verhuizingen kunnen bewoners in verschillende levensfases bij STRANG de woonvorm blijven wonen.

 

Dagbesteding

Als woonvorm bieden wij de mogelijkheid om i.p.v. dagactiviteiten één collectieve dag op de woonvorm te blijven. Bewoners kunnen dan onder begeleiding gezamenlijk activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld, zwemmen, wandelen, creatieve activiteiten of huishoudelijke taken zoals boodschappen doen.  

Met wederzijds overleg is het mogelijk dat begeleiders van STRANG de woonvorm meegaan naar individuele afspraken van de bewoner, bijvoorbeeld de dokter.

 

Elke bewoner heeft een individueel huurcontract. Alle appartementen zijn voorzien van een (aangepaste) keuken en een (aangepaste) badkamer. Met de gebouw eigenaar is afgesproken dat de huurprijs niet boven de aftoppingsgrens voor eenpersoonshuishoudens uitkomt. De huurprijs is voor elk appartement gelijk.

 

Er zijn twee logeerkamers die zijn ingericht voor logeren of tijdelijke opvang van mensen die binnen de doelgroep vallen. Hiermee vervuld STRANG een behoefte in de regio om dit soort plaatsen beschikbaar te hebben. Deze kamers bieden ook de gelegenheid voor eventueel toekomstige bewoners om een periode kennis te maken en ervaring op te doen of STRANG voor hun passend is.