STRANG de woonvorm biedt ca. 14 appartementen aan in het centrum van Beneden-Leeuwen. Bewoners hebben alle voorzieningen dichtbij, zoals o.a. een supermarkt, (lunch)café, pinautomaat en openbaar vervoer.

 

De woonvorm bevindt zich aan de Pastoor Jansstraat 2, te Beneden-Leeuwen.  

Iedere bewoner huurt een eigen appartement wat is voorzien van:

  • Douche en WC
  • Slaapkamer
  • Keukenblok
  • Internet en TV verbinding
  • Domotica mogelijkheden
  • Eigen huisnummer waardoor huursubsidie mogelijk is

Daarnaast is er een algemene woonkamer, keuken en tuin waar gezamenlijk geleefd kan worden. Het pand is voorzien van gecertificeerde brand- en veiligheidssystemen.

 

Binnen STRANG de woonvorm wordt zelfstandigheid van bewoners gestimuleerd en gefaciliteerd. Appartementen zijn ingedeeld op verschillende fases van zelfstandigheid. Bijvoorbeeld het leren van zelfstandig wonen in een van de logeerkamers tot het begeleid zelfstandig gaan wonen binnen STRANG de woonvorm.

De indeling van de appartementen zijn aangepast naar de zorgbehoefte van de bewoners. Hierbij is ook rekening gehouden met bewoners die zelfstandigheid verliezen door bijvoorbeeld ouderdom. Deze kunnen verzorgd worden in speciaal ingerichte appartementen met mogelijkheden tot faciliteiten zoals tillift, douche brancard, elektrische rolstoel en/of ziekenhuisbed.

 

STRANG de woonvorm kent de appartementen toe aan de bewoners aan de hand van zelfstandigheid en zorgbehoefte. Door interne verhuizingen kunnen bewoners in verschillende levensfases bij STRANG de woonvorm blijven wonen.

 

Dagbesteding

Als woonvorm bieden wij de mogelijkheid om i.p.v. dagactiviteiten één collectieve dag op de woonvorm te blijven. Bewoners kunnen dan onder begeleiding gezamenlijk activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld, zwemmen, wandelen, creatieve activiteiten of huishoudelijke taken zoals boodschappen doen.  

Met wederzijds overleg is het mogelijk dat begeleiders van STRANG de woonvorm meegaan naar individuele afspraken van de bewoner, bijvoorbeeld de dokter.